понедельник, 8 июля 2013 г.

Kuidas vältida sääsehammustusi ilma keemiat kasutamata ?

Kuidas vältida sääsehammustusi ilma keemiat kasutamata ?
Kui kuurordis „hammustavad“ hinnad, siis kodus ja metsas sääsed. Suvel pole nende eest sõna otseses mõttes pääsu kuhugi, nii olemegi sunnitud end sisse määrima igasuguste kreemide ja õlidega. Pihustame ennast üle aerosoolidega., aga nendega ei tohi katta  kogu keha, nad ei ole kahjulikud mitte ainult putukatele vaid siiski ka inimestele, eriti kui teha seda sageli. Võitluseks verd imevate putukatega on olemas ka ohutud ja odavad rahvapärased meetodid.


KÜÜSLAUK. Legendi järgi kardavad vampiirid küüslauku kuid mõned tänapäeva putukad samuti. Mõned päevad enne suvilasse (metsa) minekut hakake sööma küüslauku kolm korda päevas, kaks küünekest korraga. Putukad ei salli küüslaugu lõhna. Küüslaugu eeterlike õlide aurud väljuvad naha pinna kaudu koos higiga, nii ei julge ükski putukas teile läheneda. See moodus peletab ka puuke.
SIBUL. Lõigake sibul pooleks ja määrige selle mahlaga kokku katmata kehaosad. Ükski lendav putukas ei julge teile läheneda !
APELSINI JA SIDRUNI KOOR. Kui te ei talu sibula lõhna, siis kasutage meeldivama aroomiga vilju. Koorige apelsin või sidrun ja suruge seda nii, et mahla hakkaks eralduma, hõõruge mahl naha sisse.
ÕUNAÄÄDIKAS. See meetod on tuntud ameerika sõjaväes. Kolm päeva enne väliõppust või rännakut hakkavad sõdurid jooma veega lahjendatud õunaäädikat – 100 grammi kolm korda päevas.
VANILJE. Vanilje lõhna jumaldavad vist kõik peale putukate. Lahustage supilusikatäis vaniljet ühe tassi veega ja määrige saadud lahusega katmata kehaosi, nii sääsed kui kärbsed hoiavad teist kaugemale.
TOOMINGAS (Prunus padus). Toomingaoksad on vaasis ilusad  kuid sääsed ei oska õnneks nende ilu hinnata. Nad tunnevad suurepäraselt toominga õhna ja see ei meeldi neile. Õitest ja lehtedest eralduvad fütontsiidid ebameeldivalt  sääskedele, nad eelistavad sellest taimest suure kaarega mööduda. Telkijad kinnitavad, et kui seada ööbimiskoht sisse toominga all, on öörahu garanteeritud, et verdimevaid putukaid suvilas ei oleks, asetage tuppa vaasi toomingakimp. Toominga lehepudruga hõõruge käsi ja nägu.
HARILIK PUJU - Artemisia vulgaris. Linnud panevad selle taime oksakesi oma pessa, et hoiduda parasiitputukatest, ka sääskedele ei meeldi see lõhn. Muljuge käte vahel lehti ja hõõruge siis kätega katmata kehaosi.
VALGE MESIKAS - Melilotus albus. Seda suurepärast meetaime armastavad mesilased, sääskedele taim ei meeldi. Peenestage lehti, õisi, varsi ja hõõruge sellega katmata kehaosi, kuid ei maksa asendada valget mesikat kollase mesikaga (Melilotus officinalis), mida looduses leidub sagedamini – see ei hirmuta sääski.
* Võtke 5 g nelgi teri klaasi vee kohta, keetke 15 minutit. Segage 10 tilka saadud lahust supilusikatäie alkoholiga ja hõõruge katmata kehaosale. 2 tundi võib olla rahulik: sääsed  lendavad teist kaarega mööda.
* Sääski peletab ka BASIILIKU, ANIISI ja SIDRUNEUKALÜPTI lõhn. Nende taimede õlilahust võib kasutada enda kaitseks - piisab määrimisest katmata kehaosadele. Niisutage vatitups õliga ja pange aknalauale või tilgutage õli kaminasse, lõkkesse, või keeva veega täidetud potti.
* TEEPUUÕLI aitab samuti putukaid peletada, samuti vähendab see kiiresti kihelust peale putukahammustust.
* SEEDRIÕLI lõhn ei hirmuta mitte üksnes sääski, vaid ka kärbseid ja tarakane.
* KANEEL. Kui tahate oma maja sääskede eest kaitsta, keetke kardinat vees, kuhu on lisatud pakk kaneeli. Sellise lõhnava kardina võib riputada akna või ukse ette või lihtsalt panna voodipäitsisse kuid arvestage, et mõningatel andmetel kahjustab suures koguses kaneel kesknärvisüsteemi.


P.S. Kui teid hammustas mesilane, herilane, puuk või sääsk, siis on imepärase toimega tavaline MAARJAOHAKAS. Tema toime on niivõrd tugev, et seda on raske uskuda: piisab vaid hammustuskoha hõõrumisest värske maarjaohaka lehega ja kipitus kaob – minuti pärast olete selle juba unustanud.

Loe rohkem: "Kuidas võidelda sääskedega ?"

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Побеседуем???